5 gangen oktober menu


5 gangen oktober menu

5 gangen oktober menu hET dIJKHUIS

Twee keer per jaar brengen wij een leuk krantje uit met verschillende acties. Het krantje wordt altijd verspreid in de omgeving van Tiel en Geldermalsen. Misschien heb jij het ook al in de bus gehad?

In oktober en november hebben wij ieder jaar weer prachtige vijfgangenmenu’s voor jou in de aanbieding, bestaande uit vijf kleine gerechten die samen een complete maaltijd bieden. Voor dit heerlijke diner vragen wij u zo’n 2,5 uur in uw agenda vrij te maken. In oktober is het thema Italiaans, maar dan met onze eigen draai eraan (in november is het thema wild).

gANG 1

Het eerste gerecht van het Italiaanse menu is carpaccio, geserveerd met Parmezaanse kaas, balsamicodressing en rucola. De carpaccio proberen wij altijd zo basic mogelijk te houden en daardoor het vlees te laten spreken. Dat vlees wordt niet voorgesneden of ingevroren; wij snijden de prachtige kogels van Bommelerwaards rund vers op de snijmachine.

gANG 2

De tweede gang is ‘caprese modern’. Salade caprese is een simpele, maar lekkere combinatie van mozzarella, tomaat en basilicum. Onze variant wordt in een glas geserveerd: smaakvolle cherrytomaatjes van Deeli met kleine bolletjes mozzarella gepaneerd in gevriesdroogde tomaat, schuim van tomaat en pesto; een mooi, licht tussengerechtje.

gANG 3

Het derde gerecht is een echte Dijkhuis klassieker: de pasta scampi’s. Al jaren staat dit gerecht geregeld op de menukaart. Het is de favoriet van veel van onze gasten. De tagliatelle wordt geserveerd met een heerlijk sausje van zongedroogde tomaten en in knoflook gebakken scampi’s.

gANG 4

Het hoofdgerecht is Saltimbocca. Dat betekent in het Italiaans letterlijk ‘springt in de mond’. Het is kalfsfilet met een blaadje salie en een plakje rauwe ham. Het vlees wordt even in de pan gebakken. In dezelfde pan wordt daarna de saus gemaakt. Als je hier een hapje van neemt springen de smaken echt in je mond!

gANG 5

Als afsluiter van het Italiaanse diner hebben wij een heerlijke vruchten tiramisu: mascarpone met verse vruchtenpuree en nog een heerlijk fris bolletje sorbetijs er bij. Je maaltijd is dan echt compleet.

Heb jij ook zo veel zin gekregen in dit menu? Reserveren kan online of via een telefoontje naar 0344-652736. Tot snel!