Overnachten

Overnachten

OVERNACHTEN IN DE OMGEVING

Bent u van plan om uw avond uit te breiden met een overnachting? Er zijn in de buurt van Ophemert een aantal zeer speciale mogelijkheden:

- Het Betere Boerenbed De Pippert http://www.boerenbed.nl/locatie/hoeve-de-pippert/

Wandeling en fietsroutes in Ophemert

Wandeling en fietsroutes in Ophemert

Wandel en fiets routes

Wandelen en fietsen in Ophemert

Het is lekker weer en je hebt zin om buiten iets te doen. Een heerlijke wandeling in de buurt van Ophemert? Of misschien zijn de fietsen wel opgezadeld en heb je zin in een prachtige fietsroute. Rondom het Dijkhuis is er genoeg te zien. Prachtige uiterwaarden, fruitboomgaarden, boerderijen, rust en kalmte en niet te vergeten, de dijk. Als je dit moois wil bezichtigen is het natuurlijk prettig als je de auto ergens kan parkeren, een kopje koffie met heerlijk gebak kan nuttigen, borreltje met bitterballen kan gebruiken of lunchen of dineren. Dat heb je wel verdient na een wandeling. Bij het Dijkhuis kan het allemaal, in een ongedwongen sfeer.

 

Uiterwaarden

Vlak bij het Dijkhuis heb je de Griendensteeg. Deze leidt de Stiftsche uiterwaarden in. De uiterwaarden worden gebruikt om tijdelijke pieken in het afvoeren van het water op te vangen, maar je kunt er ook heerlijk doorheen wandelen als ze droog staan. Er lopen een aantal struinroutes die zeker de moeite waard zijn. Bijna nergens kan je de Waal zo mooi zien. Ontdek alle prachtige, verborgen strandjes, kleine meertjes en het uitgebreide dierenleven. Een kaart van struinroutes kan je hier vinden. Ben je uitgewandeld in die prachtige natuur, dan kan je bij ons terecht voor een heerlijke lunch, borrel, koffie met gebak of diner.

 

Fietsen over de Dijk

Zijn de elektrische fietsen opgeladen of prefereer je te fietsen op eigen kracht, het kan allebei. De dijk is de perfecte plek om te fietsen, uitkijkend over de Waal, de uiterwaarden, de boomgaarden, oude molens en kerken. Er is genoeg te zien. Lange of korte routes zijn er voor het uitkiezen. Check eerst wel even of de pontjes van je keuze varen. Hier en daar staan bankjes waar je even kunt uitrusten, maar de beste plek om bij te komen is natuurlijk het Dijkhuis. Na een stevige fietstocht heb je het natuurlijk wel even verdiend om verwend te worden

Stokerij Lubberhuizen

Stokerij Lubberhuizen

Stokerij Lubberhuizen

Bas en Joost Lubberhuizen maken in Varik de mooiste distillaten van appels, peren, pruimen, frambozen en tal van andere smaken. Ook produceren ze in zeer kleine oplage jonge jenever. Hun producten zijn slechts op een klein aantal adressen in Nederland verkrijgbaar.

Het zijn zeer exclusieve producten die internationaal ook veel aanzien genieten en ook als Betuws geschenk erg leuk zijn.

Voor meer informatie:
www.stokerijlubberhuizen.nl

Dinerbon

Dinerbon

Dinerbon

Een leuk verjaarscadeau of relatiegeschenk zijn onze dinerbonnen. Ze zijn in ieder bedrag verkrijgbaar en te gebruiken in het restaurant en het eetcafé en Cafetaria.
Tevens zorgen wij vanaf een bedrag van €50.00 voor een feestelijke verpakking met een lekkere fles wijn.

Wijngaard De Kruithof

Wijngaard De Kruithof

Wijngaard De Kruithof is een lieflijke wijngaard in het Gelderse Ophemert. De wijngaard ligt op het grondgebied van de Heerlijckheid Ophemert op luttele afstand van het kasteel.

De wijngaard is ruim een halve hectare groot en is aangeplant in mei 2012 met wijnstokken van de schimmelresistente rassen Johanniter en Souvignier Gris. In de wijngaard wordt zo duurzaam mogelijk gewerkt met respect voor de omgeving, de planten en het bodemleven.

Alle planten worden met liefde en aandacht verzorgd. Al onze wijnen zijn Nederlandse kwaliteitswijnen met een officiële Europese Beschermde Geografische Gebiedsaanduiding, waarvoor dit vignet mag worden gebruikt.

www.wijngaarddekruithof.nl