Bierproeverij Brouwerij het Anker op 3 november 2017


Vrijdag 3 november hebben wij weer een bierproeverij georganiseerd. Dit werd gedaan door Rico van Maurik, die werkt als vertegenwoordiger voor Brouwerij het Anker uit Mechelen. Deze brouwerij staat bekend om de bieren van Gouden Carolus en Maneblusser. Tijdens deze proeverij werden er 6 verschillende bieren geproefd met bij passende hapjes, dit voor maar €27,50. Voorafgaand aan de proeverij hebben onze gasten genoten van een dag hap voor € 7,50 in ons eetcafe. Deze vrijdag was de daghap een curryworst met frietjes en salade. Om 20:00 begon de proeverij. Bij elke biersoort werd er een klein stukje toegelicht over de afkomst en verhaal van het bier.

De eerste biersoort was de Maneblusser blond een blond bier van 5,8% alc. vol. met een licht citrus aroma en een fijne afdronk. Het werd begeleid door een rouleaux van zalm en rivierkreeft. De tweede biersoort was het oudste bier van Gouden Carolus: de Gouden Carolus Ambrio. Het bier heeft de volmondigheid van bruine bieren gecombineerd met de frisheid van blonde bieren, daarbij werd een ballotine van parelhoen met truffel mayonaise geserveerd. Het derde biersoort was een van de favorieten van onze gasten; de Gouden Carolus tripel. Dit aangename goudblonde bier wordt gedronken door mensen die houden van een zwaarder, ietwat kruidig en verfrissend biersoort. Bij dit prijswinnende biersoort werd gebakken scampi’s met saffraan rijst geserveerd. Na de tripel kwam de Gouden Carolus Hopsinjoor. Een biersoort wat iets weg heeft van een IPA door de 5 verschillende hop soorten die in dit bier gebruikt worden. De Hopsinjoor is erg lekker met een vettige vis, daarom hebben wij er rauw gemarineerde makreel met rode Biet bij geserveerd. Hierna was de Gouden Carolus classic aan de beurt. Dit donkere, zeer evenwichtig gedoseerde karamel- en aromatische mouten, zorgt in combinatie met een traditionele hoge gisting, voor een uniek biersoort. De combinatie van de warmte van wijn en de frisheid van bier maakt deze unieke biersoort af. Gecombineerd met een paté van hert met uiencompote, maakte het een prachtige combinatie van smaken. De laatste biersoort was een Gouden Carolus Cuvée van de keizer imperial dark. Deze biersoort heeft een verrassend zachte en fruitig karakter, gecombineerd met een verwarmende volheid van smaak, met een verfrissende afdronk. Aangevuld met toetsen van geroosterde mout, karamel en pruimen. Dit zorgde voor een prachtige afsluiter samen met chocola geserveerd als brownie.

Na het proeven van al deze prachtige bieren, zat de sfeer er goed in en zijn we nog met een gezellig sfeer door gegaan tot in de laten uurtjes. Wij houden een aantal keren per jaar dit soort bier proeverijen. de volgende is op 25 november en al compleet uitverkocht. De bierproeverij wordt dan gehouden door brouwerij De Landtsheer, bekend van de malheur bieren. Heeft u interesse om deel te nemen aan een van onze proeverijen? Houd dan onze facebook pagina, site en folders in de gaten of vraag er gerust naar aan de bar. Tot de volgende!

.

+ Er zijn nog geen reacties

Reageer!