BIERBROUWERIJ

BIERBROUWERIJ

Bier brouwen

In 2016 zijn we voorzichtig begonnen met het brouwen van ons eigen bier. Eerst op de makkelijke manier met een thuisbrouwsetje maar dat verveelde al snel. Daarna met grote pannen op ons fornuis in de weer, wat er al meer op begon te lijken.

In het begin niet altijd met het gewenste resultaat, om het maar zachtjes uit te drukken. Maar als u ons kent weet u dat wij ons niet zomaar uit het veld laten slaan. Met bloed, zweet en granen zijn we waar we nu beland zijn. Ondertussen hebben we een eigen brouwinstallatie gemaakt (!). Hierdoor hebben we een veel recepten kunnen uitproberen. Ook onze vergisting is in een zelf gebouwde vergistingskamer. Al met al is brouwen een tijdrovende klus, maar tijd is misschien wel het belangrijkste ingrediënt van bier. Geen kunst en vliegwerk met toegevoegde suikers of andere spullen om het bier maar sneller te vergisten, hoger in alcohol te krijgen of zoeter te maken.

Om de kwaliteit en continuïteit van het bier te waarborgen hebben wij momenteel gekozen om de huidige bieren op een andere locatie te brouwen. De geweldige installatie van brouwerij het Nest zorgt er voor dat ons bier nog beter is! Uiteraard is het wel ons volledige eigen recept wat nog steeds gebrouwen wordt, alleen dan op een andere locatie.

Vraag aan onze bediening welk bier we van het vat of op fles hebben en kom er eens een of twee proeven. Voorlopig zijn onze bieren alleen bij ons te verkrijgen, ook in cadeaupakket overigens.

Bierbrouwen tripel