BIERBROUWERIJ

BIERBROUWERIJ

Bier brouwen

In 2016 zijn we voorzichtig begonnen met het brouwen van ons eigen bier. Eerst op de makkelijke manier met een thuisbrouwsetje maar dat verveelde al snel. Daarna met grote pannen op ons fornuis in de weer, wat er al meer op begon te lijken.

In het begin niet altijd met het gewenste resultaat, om het maar zachtjes uit te drukken. Maar als u ons kent weet u dat wij ons niet zomaar uit het veld laten slaan. Met bloed, zweet en granen zijn we waar we nu beland zijn. Ondertussen hebben we een eigen brouwinstallatie gemaakt (!) en brouwt Hans zo’n 100 a 150 liter per keer. Hierdoor hebben we een product wat een constante kwaliteit waarborgt. Ook onze vergisting is in een zelf gebouwde vergistingskamer. Al met al is brouwen een tijdrovende klus, maar tijd is misschien wel het belangrijkste ingrediënt van bier. Geen kunst en vliegwerk met toegevoegde suikers of andere spullen om het bier maar sneller te vergisten, hoger in alcohol te krijgen of zoeter te maken.

We brouwen veel uiteenlopende stijlen, maar altijd bovengistend. Dubbel, tripel, Quadrupel, blond, al dan niet gedryhopt, amber, bokbier, you name it.

Zelfs het afvullen op fles of fust doen we zelf, zo houd je altijd de controle over wat er met je product gebeurt. Vinden we belangrijk. Vraag aan onze bediening welk bier we van het vat of op fles hebben en kom er eens een of twee proeven. Voorlopig zijn onze bieren alleen bij ons te verkrijgen, ook in cadeaupakket overigens.