Paasmenu bereidingswijze

Paasmenu bereidingswijze

We gaan aan de slag chef!

Hey chef! Wat leuk dat je ons Paasmenu besteld hebt! Wij gaan samen zorgen dat jij een top diner thuis op tafel kan zetten. Elke gang heeft een aantal bakjes met ingrediënten die soms al bewerkt zijn. Volg de stappen goed op en dan komt het helemaal goed! Wil je foto’s zien hoe de gerechten opgemaakt kunnen worden? Kan je de QR-code hier boven scannen of ga naar hetdijkhuis.eu/bereiding-pasen

Let op! Zorg dat je oven op 180 graden is voorverwarmd! Bij gang 1 heb je de oven al nodig.

Dijkhuis Hans

Wat krijg je te eten?

  1. “Broodje lamspastrami” Huisgemaakte lamspastrami, brioch en ingelegde groentes
  2. De klassieker pasta scampi’smet verse tagliatelle en zongedroogde tomaten
  3. Confit de canard,gekonfijte eendenbout, taartje van aardappel, groentes en jus
  4. Gevuld eitje, Half paasei gevuld met een mouse van citrus
Dijkhus Pasen

1. “Broodje lamspastrami” Huisgemaakte lamspastrami, brioch en ingelegde groentes

1.  Bak de brioch voor 3 minuten af in een voorverwarmde oven. Pak een mosterdsaus en zet een streep op het bord. Wikkel losjes de lamspastrami om uw vinger heen zodat je een roosje krijgt en leg ze met kleine tussenruimtes in de streep op bord. Plaats in de tussenruimtes de ingelegde groentes en snij de brioch in 4 stukken en leg de er tussen in. Maak af met een groen takje.

Lams Het Dijkhuis

2. De klassieker pasta scampi’s met verse tagliatelle en zongedroogde tomaten

2.  Warm de saus en de scampi’s op in een koekenpan tegen de kook aan. Als de saus warm genoeg is voeg de pasta toe aan de saus en warm de pasta op. Voeg naar smaak nog eventueel peper en zout toe(er is al wat aan toegevoegd) is de saus te dik of te weinig? Kan je altijd klein beetje witte wijn of water toevoegen. Verdeel de pasta met scampi’s over de diepe borden of kommetjes. Maak af met een takje basilicum.

Pasta scampi's

3. Confit de canard, gekonfijte eendenbout, taartje van aardappel, groentes en jus

3.   Doe de bak met de eendenbouten, gepofde groenten en aardappeltaartje in de oven voor  15 minuten op 180 graden. Warm ondertussen in een pannetje de jus op en roer glad met een garde, is hij te dik? Voeg een klein beetje water toe. Serveer de groentes, aardappeltaartje en eendenbout op een bord en leg met een lepel de jus er om heen.

Eendenbout Dijkhuis

4. Gevuld eitje, Half paasei gevuld met een mouse van citrus

4.   Knip een puntje af van het spuitzakje en zet een klein stipje op een bord. Plaats het ei met de bolle kant op het stipje dat hij vast ligt. Vul met de rest van de mouse het ei. Garneer de mouse met de rest van de garnituren en geniet!

Gevuld eitje Dijkhuis

Wil je ons helpen zodat meer mensen van Het Dijkhuis genieten? Maak een foto een zet het op facebook of je insta story en vergeet ons niet te taggen! Geen social media? Je kan ook een foto naar ons mailen! info@hetdijkhuis.eu Heel erg bedankt.